WedstrijdverslagReal Sociedad-Manchester United

EUROPA LEAGUE THURSDAY 18/02/2021  17.55 PM LOCAL TIME:Manchester United droogt Sociedad af in eigen huis

Januzaj beleeft weinig plezier aan weerzien met ex-club: Man United wint ruim bij Sociedad

Voor Adnan Januzaj en Real Sociedad lijkt het Europa League-verhaal van dit seizoen geschreven. Manchester United - nota bene de ex-club van Januzaj - kwam met 0-4 winnen in het Baskenland. Bruno Fernandes trof twee keer raak, Marcus Rashford en Daniel James namen elk één doelpunt voor hun rekening.

Paul Scholes zag donderdagavond een uitblinkende Bruno Fernandes aan het werkt bij Manchester United. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer plaatste zich door de 0-4 uitoverwinning bij Real Sociedad zo goed als zeker voor de laatste zestien van de Europa League.

Fernandes zette United met twee goals op het goede spoor tegen een weerloos Real Sociedad. "Sinds de eerste dag is hij een echte sensatie bij United, hij krijgt het elftal aan het voetballen. Iedere keer als hij speelt, oefent hij invloed uit op de wedstrijd. Het is echt een geweldige aankoop. Vanavond speelde hij bijna als spits, zo vaak dook hij achter de laatste linie van Real Sociedad. En als hij een kans krijgt om te scoren, lijkt het wel alsof er ijs door zijn aderen stroomt", jubelde voormalig United-middenvelder Scholes na afloop in de studio van BT Sport.

Scholes vindt Fernandes niet alleen voetballend erg belangrijk voor United, maar ziet ook dat de Portugees een voorbeeld wil zijn voor zijn elftal. "Harry Maguire is de aanvoerder van United en in de verdediging heel belangrijk, maar ik denk dat Fernandes ook zeker een leider is. Dat hij de spelers van het team bij elkaar wilde brengen bij het vieren van het doelpunt, toont aan dat hij de ploeg bij elkaar wil houden. En dan ben je een leider."

Via treffers van Marcus Rashford en Daniel James liep United, waar Donny van de Beek ontbrak vanwege een blessure, gemakkelijk uit naar een 0-4 zege. De return lijkt door de klinkende overwinning echter een formaliteit.