FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

wedstrijdverslagen

Terug naar overzicht

WedstrijdverslagSunday 07/08/2022:Manchester United-Brighton ยง Hove Albion

Flanders Mancunians

Manchester United begint dramatisch aan nieuw seizoen met verlies tegen Brighton

 Het nieuwe tijdperk van Manchester United is dramatisch begonnen. Bij het debuut van Erik ten Hag incasseerde de recordkampioen een pijnlijk 1-2-verlies op Old Trafford. Ook Cristiano Ronaldo kon als invaller het tij niet keren.Zelfs met een statuut als bankzitter duurde het voor Cristiano Ronaldo amper een halfuurtje om viraal te gaan.De Portugees maakte misbaar na de de eerste tegentreffer en trok een veelzeggende snuit. Een rijtje hoger verscheen de eerste zorgenrimpel op het voorhoofd van Erik ten Hag. Die had zich zijn Premier League-debuut ook wel anders voorgesteld...Nog voor het einde van de eerste helft stond een zwak United, met Eriksen zowaar als valse negen, al 0-2 in het krijt. Twee doelpunten van boeman Pascal Gross. Genoeg voor Old Trafford om de ploeg bij het rustsignaal op een oorverdovend boegeroep te trakteren.
Geen Ronaldo-mirakel

Het weinige optimisme dat er heerste na de turbulente voorbereiding - met de streken van Ronaldo in de hoofdrol - was meteen de kop ingedrukt. En wedden dat de lopende transferdossiers straks nog lastiger worden?Kort voor het uur zette Ten Hag dan maar zijn trots opzij door Ronaldo te laten invallen. Hopend dat zijn vedette voor de zoveelste keer een scheve situatie om zou keren.

Tevergeefs.

De thuisploeg vond wel nog de aansluitingstreffer door een knullige owngoal van Mac Allister, maar een Ronaldo-mirakel kwam er niet. Brighton - met opnieuw een sterke Trossard - trok de stuntzege overtuigend over de streep.oor United en Ten Hag een bijzonder valse start van het nieuwe seizoen. En hoe groot zou het geduld van geboren winnaar Ronaldo nu nog zijn?