WedstrijdverslagTottenham-Manchester United

SUN 11 Apr 2021Premier League Venue: Tottenham Hotspur Stadium 16.30 pm local time:Manchester United kruipt richting City na zege bij Spurs

Manchester United heeft drie punten overgehouden aan de topper bij Tottenham Hotspur. De nummer twee van de Premier League won met 1-3 en profiteerde daarmee optimaal van de zeperd van koploper Manchester City. Hernieuwde titelaspiraties lijken echter nog wat te vroeg.Nadat Manchester City zaterdagmiddag drie punten morste tegen het tiental van Leeds United (1-2), was het aan Manchester United om de titelrace nog enigszins spannend te houden. Daar slaagde de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer in door drie punten mee te nemen uit Londen. Het verschil op de ranglijst werd teruggebracht tot elf punten. United heeft nog wel een inhaalwedstrijd tegoed.

Na de openingstreffer van Tottenham-ster Heung-Min Son moest Manchester United in de achtervolging. Na rust herstelden de Red Devils zich uitstekend van die achterstand, met dank aan treffers van Fred en Edinson Cavani. De Uruguayaan zette United tien minuten voor tijd met een duikkopbal op voorsprong. Na een fraaie individuele actie kon Mason Greenwood de 1-3 eindstand op het bord schieten. Daarmee gaf hij Tottenham Hotspur de definitieve nekslag. De ploeg van José Mourinho zag de achterstand op de Champions League-plekken oplopen naar zes punten.Donny van de Beek bleef negentig minuten op de bank bij United. De teller van de 23-jarige middenvelder staat daardoor dit seizoen nog altijd pas op veertien competitieduels. In de slotfase werd concurrent Bruno Fernandes naar de kant gehaald, maar zijn vervanger werd Nemanja Matic.

Manchester United in slotfase langs Tottenham Hotspur

Manchester liep 3 punten in op koploper Manchester City en 3 punten uit op nummer 3 Leicester City. Manchester City verloor zaterdag van Leeds United (1-2) en Leicester City zondag van nummer 4 West Ham United: 3-2. Manchester City heeft 74 punten en Manchester United, dat een duel minder speelde, 63.Son Heung-min speelde een hoofdrol in de eerste helft. De openingstreffer van Manchester United werd afgekeurd omdat de Zuid-Koreaanse spits een klein tikje in zijn gezicht had gekregen van Scott McTominay. In de 40e minuut opende Son aan de andere kant de score: 1-0.Manchester United trok de overwinning in de tweede helft naar zich toe. Cavani stuitte in de 57e minuut op de doelman, waarna Fred in de rebound scoorde. De tweede treffer kwam in de 79e minuut op naam van Cavani, die vallend met zijn hoofd scoorde. In blessuretijd zorgde Mason Greenwood voor 1-3.

DEEL 3

José Mourinho heeft zijn ex-ploeg Manchester United geen halt kunnen toeroepen. Tottenham kwam wel nog op voorsprong, maar na doelpunten van Fred, Cavani en invaller Greenwood gingen de bezoekers toch met de 3 punten aan de haal.
Flauwe partij wordt bijgekruid door de VARJosé Mourinho had ook vandaag geen plaats voor Toby Alderweireld in zijn basiself. Onze landgenoot zag dan ook vanop de bank dat het een kwartier wachten was op het 1e gevaar van de wedstrijd. Cavani bediende Rashford met een slimme tik, maar het schot van de jonge spits werd in extremis nog afgeblokt.Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe, tot Pogba met een heerlijke pass Cavani oog in oog met Lloris bracht. De Uruguayaan werkte beheerst af, maar zag zijn doelpunt uiteindelijk nog afgekeurd door de VAR. Een slaande beweging van McTominay richting Son in de opbouw bleek de reden te zijn.Geen openingsdoelpunt dus, maar niet veel later was het aan de overkant wel raak. Kane speelde een lange bal van Ndombele in één tijd in de loop van Lucas. De Braziliaan bewaarde het overzicht en schotelde Son de 1-0 op een dienblaadje voor.

United zet scheve situatie helemaal recht na de rust

United kwam veel feller uit de kleedkamer en na een doorsteekpass van Fred werd Cavani opnieuw afgezonderd voor doel. Lloris pakte eerste nog uit met een knappe reflex, maar in de herneming was Fred zelf slim gevolgd om de gelijkmaker tegen de netten te duwen.De bezoekers gingen op zoek naar een 2e treffer, maar zowel een pegel van Fernandes als een hakbal van Pogba zorgden niet voor het gewenste resultaat. Het bleef dan ook opletten voor de Mancunians, want 20 minuten voor tijd zette een bleke Kane doelman Henderson nog eens aan het werk.Toch hing de 1-2 in de lucht en 10 minuten voor tijd was het dan eindelijk van dat. Invaller Greenwood schilderde de bal perfect op het hoofd van Cavani, die de bal knap in het net deponeerde.Tottenham moest reageren en knutselde een mager slotoffensiefje in elkaar. Toch stond de 2-2 bijna op het bord toen uitblinker Cavani een hoekschop van de thuisploeg nog tegen de eigen lat devieerde. Geen gelijkmaker voor Mourinho en co, wel nog de 1-3 van Greenwood. Tottenham blijft op een troosteloze 7e plek hangen.