FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

wedstrijdverslagen

Terug naar overzicht

WedstrijdverslagVillareal-Manchester United

Flanders Mancunians

EUROPA LEAGUE FINAL   GDANSK 26/05/2021   AT 9 PM LOCAL TIME:

Villareal wint Europa League na thriller van formaat tegen Manchester United:Geen Belgen in de finale van de Europa League maar wel een oude bekende van de Jupiler Pro League. Zo startte Carlos Bacca, ex-Club Brugge, in de basis bij Villareal.
1ste helft.Villarreal klimt op voorsprong op een vrije trap na 30 minuten! Parejo legt de bal perfect neer voor Gerard en die geeft De Gea van dichtbij het nakijken.  1-0 was tevens de ruststand in een helft waarin Manchester United de bal claimde maar Villareal kon scoren.
2de helft

In de 48ste minuut stond het bijna 2-0 voor Villareal dankzij Bacca maar Fernandes kan nog juist redding brengen en voorkwam de dubbele voorsprong van Villareal.In de 55ste minuut was het dan toch zover. Wie anders dan Cavani zette de gelijkmaker op het bord. Dit na een hoekschop van Rashford.Manchester United had nog de beste kansen maar in de 92ste minuut was het bijna Villareal dat op voorsprong komt via Torres maar deze trapt over het doel. Zo bleef het 1-1 en gingen we naar verlengingen.
Verlengingen

Na de eerste verlengingen bleef het 1-1. Villareal was het gevaarlijkste maar gescoord werd er niet. De volgende 15 minuten moesten een winnaar aanduiden of het werd beslist met penalty's.In de 115de minuut kreeg Fred de bal tegen de hand gespeeld in de 16 meter. De VAR keek naar de beelden en oordeelde geen penalty voor Villareal want de bal werd onvrijwillig met de hand gespeeld.Gescoord werd er niet meer dus een winnaar moest aangeduid worden via de penalty's.
Penalty's

Villareal begon aan de penalty's en Moreno scoorde meteen de 1ste. De eerste 21 penalty's gingen er allemaal in tot David De Gea de allerlaatste penalty miste. Zo wint Villareal de Europa League.

Solskjaer na verlies tegen Villarreal: "2 à 3 spelers nodig om de ploeg te versterken"

Woensdag zagen we hoe Manchester United in een spannende penaltyreeks de Europa Leaguefinale verloor van Villarreal. United was torenhoog favoriet om de finale te winnen maar stelde teleur. Zo blijft Solskjaer zonder prijs achter als coach van Manchester United.Manchester United werd dan wel tweede dit seizoen in de Premier League, en plaatste zich zo voor de Champions League van volgend seizoen, een prijs pakken zat er niet in voor ‘The Reds’. Solskjaer, die al sinds 2018 trainer is bij de roodhemden van Manchester, heeft nog geen enkele prijs gepakt met United. De Noor zelf blijft vrij positief en wil versterking voor volgend seizoen…Ik ben tevreden met de inzet, het verlangen en doorzettingsvermogen van al mijn spelers. Ik kan ze helemaal niets verwijten. We hebben aan de verwachtingen voldaan. Volgend seizoen moeten we beter doen, en harder en slimmer werken. Twee of drie spelers die de basis elf komen versterken zou niet slecht zijn. Onze tegenstanders zullen ook verbeteren dus wij moeten dat ook doen”, aldus Solskjaer in de persconferentie na de verliesmatch tegen Villarreal, in zijn terugblik op het seizoen van Manchester United.

Marcus Rashford krijgt meer dan 70 racistische berichten na verloren finale: "Zelfs van een leraar..."

 Manchester United verloor woensdag de Europa League-finale na een zinderende strafschoppenreeks. Achteraf kreeg Rashford een hoop haatberichten op zijn sociale media en dat klaagde hij ook aan.Voor degenen die me nóg slechter willen laten voelen dan al het geval is: succes met proberen. Het ergste is dat één persoon (die een hele berg emoji's van een aap heeft gestuurd) een wiskundeleraar is met een open profiel. Hij geeft les aan kinderen! En hij weet dus ook dat hij dit ongestraft kan doen..."

Villarreal stunt ook tegen Manchester United en wint de Europa League

Villarreal heeft verrassend de Europa League gewonnen. Na een zinderende strafschoppenserie (11-10) werd het favoriete Manchester United verslagen.Wat opnieuw een heugelijke dag in de clubgeschiedenis van een Europese grootmacht moest worden, eindigde in een volksfeest in Villarreal, de Spaanse club uit een gemeente met slechts vijftigduizend inwoners in de regio Valencia. Nadat de finale in 1-1 was geëindigd en ook de verlenging geen beslissing had gebracht, won Villarreal na strafschoppen.Dat was een forse teleurstelling voor Manchester United. De datum 26 mei staat synoniem voor diverse glorierijke momenten uit de historie van de club. Die dag staat voor altijd in de boeken als de geboortedag van Sir Matt Busby, de legendarische trainer die Manchester United eind jaren zestig de Europa Cup I bezorgde. Op diezelfde dag in 1999 won United - in extremis - de Champions League-finale van Bayern München. De winnende treffer kwam toen van Ole Gunnar Solskjaer, die woensdag minder gelukkig was. Hij miste zijn eerste prijs als trainer.

Het schouwspel was als te verwachten in Gdansk, waar bijna tienduizend toeschouwers de finale bijwoonden. Manchester United viel aan, Villarreal verdedigde. Dat werd nog eens geaccentueerd door de openingstreffer van Gerard Moreno, die na een half uur een vrije trap van Parejo tot doelpunt promoveerde.
Vijf keer 0-0:Dat er überhaupt iets te juichen viel, was al een heuglijk gegeven. De vijf eerdere ontmoetingen tussen Manchester United en Villarreal waren allemaal in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. Ook dit keer zouden de treffers schaars blijven. Want Villarreal, de nummer zeven uit de Spaanse competitie, beperkte zich na de onderlinge primeur vooral tot tegenhouden.Dat was de enige manier om resultaat te behalen, wist trainer Emery. En hij had recht van spreken. Zijn bijnaam luidt niet voor niets ‘mister Europa League’. Emery won het toernooi drie keer eerder met Sevilla en behaalde in de laatste acht seizoenen liefst vijf keer de finale. Ook dit jaar bleek de Spanjaard te beschikken over een lastig te kraken code. In de hele lange weg naar de finale verloor Villarreal geen enkele keer.

Voor Manchester United, als tweede geëindigd in de Premier League, moest een nieuwe Europa League-titel juist dienen als startpunt voor een periode van hegemonie in Europa, iets wat de club ook beoogde na het succes van 2017, toen United in de finale Ajax klopte.Maar ook na de gelijkmaker veranderde er weinig aan de rommelige, weinig verheffende eindstrijd. Manchester United verhoogde dan weliswaar het tempo, en Villarreal piepte en kraakte, maar de Spanjaarden hielden moedig stand. Een verlenging diende als passende beloning.
Geen Donny van de BeekIn de extra tijd voelde Villarreal zich mentaal gesterkt, waardoor het zich als een veerkrachtig bokser terugknokte in de wedstrijd. Tot kansen leidde dat echter niet. Na 120 minuten vechtvoetbal eindigde het duel onbeslist. Iets wat Donny van de Beek moest toezien vanaf de bank bij Manchester United.Maar ook na de gelijkmaker veranderde er weinig aan de rommelige, weinig verheffende eindstrijd. Manchester United verhoogde dan weliswaar het tempo, en Villarreal piepte en kraakte, maar de Spanjaarden hielden moedig stand. Een verlenging diende als passende beloning.In de extra tijd voelde Villarreal zich mentaal gesterkt, waardoor het zich als een veerkrachtig bokser terug knokte in de wedstrijd. Tot kansen leidde dat echter niet. Na 120 minuten vechtvoetbal eindigde het duel onbeslist. Iets wat Van de Beek moest toezien vanaf de bank bij Manchester United.

In de strafschoppenserie gingen 21 penalty's achter elkaar raak. Manchester-doelman David De Gea was als elfde speler van de Engelse ploeg aan de beurt en zag zijn inzet gestopt worden door zijn Spaanse collega Geronimo Rulli, die daarmee de matchwinner werd en Villarreal de eerste Europese hoofdprijs en een plek in de Champions League van volgend seizoen bezorgde.