WedstrijdverslagWest Brom-Manchester UNited

PREMIERSHIPAT THE HAWTHORNS  SUNDAY 14/02/2021 2 PM LOCAL TIME

Magisch moment Bruno Fernandes niet genoeg: Man United knoeit op The Hawthorns

Manchester United heeft slechts half geprofiteerd van de uitglijder van Liverpool op zaterdag. The Reds verloren toen van Leicester City, dat nu samen met Manchester United op plek twee staat: de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer bleef tegen nummer voorlaatst West Bromwich Albion steken op een 1-1 gelijkspel.

Donny van de Beek was opnieuw buiten de basis gevallen en zag zijn ploeg dramatisch van start gaan op The Hawthorns. De eerste minuut was pas net verstreken toen Victor Lindelöf in de lucht werd geklopt door Mbaye Diagne: 1-0. David De Gea moest zelfs nog aan de bak om een tweede treffer te voorkomen: de Spanjaard redde echter accuraat op een kopbal van Robert Snodgrass.

Op slag van rust kwam Manchester United echter op 1-1, na een wonderschone treffer van Bruno Fernandes: de Portugese vedette nam een voorzet van Luke Shaw ineens uit de lucht en passeerde doelman Sam Johnstone met een artistieke volley. Diezelfde Fernandes leek de comeback na een uurtje spelen echter compleet te maken, nadat Manchester United een penalty kreeg: dat feest ging echter niet door, na een ingreep van de VAR.

Tien minuten voor tijd kwam Van de Beek alsnog binnen de lijnen, nadat Manchester United tot twee keer toe aan een achterstand was ontsnapt. Diagne verscheen vrij voor De Gea, die echter de eerste inzet én de rebound van de WBA-spits onschadelijk maakte. Diezelfde Diagne had vlak voor tijd nog eens de 2-1 op zijn schoen, terwijl Scott McTominay aan de andere kant een inzet voor de doellijn zag smoren. Harry Maguire was in minuut 95 opeens dichtbij de winnende treffer, maar zijn kopbal eindigde tegen de paal.

Het bleef dus bij 1-1 tussen The Baggies en The Mancunians. Manchester United neemt op doelsaldo de tweede plek van Leicester City over, maar verliest stadgenoot Manchester City uit het zicht. De Premier League-koploper staat al zeven punten voor én heeft nog een wedstrijd tegoed.

DEEL 2

Manchester United heeft een nieuwe pas op de plaats gemaakt in de titelstrijd in de Premier League. Op bezoek bij het voorlaatst geklasseerde West Bromwich Albion kwam de Engelse nummer 2 niet verder dan 1-1. Donny van de Beek mocht ruim een kwartier meedoen.

Tachtig tellen was de wedstrijd oud, toen de bal al achter David De Gea in het net lag. Victor Lindelöf liet zich in de lucht gemakkelijk kloppen door Mbaye Diagne, die zo de voorzet van Conor Gallagher in een vroege voorsprong omzette. Vervolgens slaagde West Brom erin foutloos te blijven in de achterhoede, waar het in balbezit wel slordig was. Maar vlak voor rust was het dan toch raak voor United. Bruno Fernandes plukte de voorzet van Luke Shaw subliem uit de lucht: 1-1.

De Portugese sterspeler van de Red Devils zal een kwartier na rust al aan zijn tweede van de middag hebben gedacht. Craig Pawson floot immers voor een strafschop, maar na tussenkomst van de VAR werd geoordeeld dat het contact tussen Semi Ajayi en Harry Maguire niet genoeg was om de bal op de stip te leggen. Een opsteker voor de Baggies en een domper voor United, dat bleef aanzetten op The Hawthorns. Ook de thuisploeg kreeg echter nog een paar goede kansen op de voorsprong, bijvoorbeeld via Diagne die Maguire aftroefde en uiteindelijk op De Gea stuitte. Het bleef 1-1 en dat was voor Ole Gunnar Solskjaer aanleiding om een kwartier voor tijd Donny van de Beek te brengen. Gescoord werd er niet meer, ook niet door Maguire toen die enkele tellen voor het laatste fluitsignaal nog WBA-goalie Sam Johnstone tot het uiterste dwong met het hoofd.

Door het tweede gelijkspel op rij maakt Manchester United een nieuwe pas op de plaats in de titelstrijd. De achterstand op stadgenoot Manchester City, dat gisteren won van Tottenham Hotspur en Liverpool zag verliezen in Leicester, groeit naar zeven punten. West Bromwich Albion blijft nummer negentien in de Premier League, op grote afstand van de veilige plekken. Uit 24 wedstrijden werden pas dertien punten gehaald, maar eerder snoepte het ook al punten af van Manchester City en Liverpool.