FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

wedstrijdverslagen

Terug naar overzicht

WedstrijdverslagWolves-Manchester united

Flanders Mancunians

Van de Beek imponeert: 'Dit kan net datgene zijn dat hij nodig heeft

Donny van de Beek heeft zondag indruk gemaakt met zijn optreden tijdens het afsluitende Premier League-duel van Manchester United met Wolverhampton Wanderers. De ex-Ajacied krijgt lovende recensies.Omdat het een duel om des keizers baard betrof én omdat woensdag de Europa League-finale tegen Villarreal wacht besloot manager Ole Gunnar Solskjaer om zijn vaste waarden te sparen. Het leidde onder meer tot een basisplaats voor Van de Beek, voor de vierde keer pas in zijn debuutseizoen in de Premier League.Zijn beste optreden in een lange tijd en een bewijs van wat hij kan als hij speelt in een diepere rol op het middenveld', zo is de Manchester Evening News lovend. 'Hij was goed in balbezit, sprintte de diepte in wanneer de kans zich voordeed en toonde zich defensief betrouwbaar.' Van de Beek, die de strafschop versierde waaruit de 1-2 viel, sleept het cijfer 8 in de wacht.Ook het officiële Twitter-account van Manchester United lichtte Van de Beek uit. 'Big performance' luidt de begeleidende tekst.

The Daily Mirror schrijft dat het optreden van zondag 'misschien wel net datgene kan zijn dat Van de Beek nodig heeft'. De tabloid kopt dat 'Van de Beek en de VAR het afscheidsfeestje van Wolves-manager Nuno hebben verpest'.In een poll op de website van Manchester United eindigt Van de Beek met 22 procent van de stemmen als tweede in een verkiezing van Man of the Match. Alleen Anthony Elanga blijft met 26 procent de Oranje-international voor.

Fraaie mijlpaal
De overwinning leverde The Red Devils overigens een fraaie mijlpaal op: de formatie van Solskjaer bleef de hele competitie ongeslagen in uitduels. Alleen Preston North End (1888/89), Arsenal (2001/02) en opnieuw Arsenal (2003/04) kregen dat eerder voor elkaar op het hoogste niveau in Engeland.