FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsAndreas Pereira

Flanders Mancunians

Andreas Pereira is een Belgisch voetballer van Braziliaanse afkomst die doorgaans als aanvallende middenvelder speelt. Hij stroomde in 2014 door vanuit de jeugd van Manchester United, dat hem twee jaar eerder overnam van PSV. Hij debuteerde in 2018 in het Braziliaans voetbalelftal

Coach Louis van Gaal liet hem invallen in een wedstrijd om de League Cup tegen Milton Keynes Dons, op dat moment actief in de League One. Manchester United verloor het duel met 4–0 en werd zo in de eerste ronde uitgeschakeld. Zijn competitiedebuut volgde op 15 maart 2015. Toen mocht hij in het duel tegen Tottenham Hotspur na 76 minuten invallen voor Juan Mata. Pereira verlengde in mei 2015 zijn contract bij United tot medio 2018.[3] Hij maakte op woensdag 23 september 2015 zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Tijdens een met 3–0 gewonnen wedstrijd tegen Ipswich Town in het toernooi om de League Cup, schoot hij vanuit een vrije trap Manchester United op 2–0. Op 30 september 2015 speelde Pereira een half uur mee in de groepswedstrijd in de UEFA Champions League 2015/16 tegen VfL Wolfsburg (2–1 winst).

Manchester United heeft Andreas Pereira opnieuw uitgeleend. De Belgische Braziliaan, die eerder al aan Granada CF en Valencia CF werd uitgeleend, doet het seizoen uit bij SS Lazio. De Romeinen bedongen ook een aankoopoptie in het huurcontract.

Pereira wordt al een paar jaar als een groot talent beschouwd bij Manchester United, maar de definitieve doorbraak is er nog niet gekomen. De 24-jarige aanvallende middenvelder kende vorig seizoen zijn beste seizoen bij The Red Devils – 40 wedstrijden in alle competities, goed voor twee goals en vier assists –, maar toch stuurt de club van trainer Ole Gunnar Solskjær hem een jaartje naar Rome. Eerder leende Manchester United hem al uit aan Granada CF (2016/17) en Valencia CF (2017/18).

Pereira, die geboren werd in Duffel maar in 2018 debuteerde als Braziliaans international, wordt de derde Belg bij Lazio. Ook Jordan Lukaku en Silvio Proto maken deel uit van de selectie van trainer Simone Inzaghi.

Ook bij Lazio wacht Andreas Pereira nog op de grote doorbraak

De Lommelse Braziliaan is gelukkig in Rome, maar hoopt stilaan op meer speeltijd.

Als jeugdspeler was Andreas Pereira wereldtop. Niet voor niets haalde Manchester United de zoon van ex-prof Marcos op 16-jarige leeftijd weg bij PSV. Op zijn 25ste wacht hij nog op de definitieve doorbraak. Ook dit seizoen bij Lazio weet hij geen vaste basisplaats te bemachtigen. Slechts twee keer stond hij in de Serie A aan de aftrap, tien keer was hij invaller. Maar de geruchten dat hij zijn uitleenbeurt vroegtijdig wil beëindigen, kloppen niet. “Hij is gelukkig in Rome”, zegt Matheus Diniz, die behoort tot zijn entourage. Met hem, Elmar Bergonzini - Lazio-watcher voor de Gazzetta dello Sport - en Willem Haak van de populaire podcast over het Italiaanse voetbal Lo Stadio, spraken we over de verrichtingen van Pereira