FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsMERCATO 2023

Flanders Mancunians

Manchester United mag geen punten meer door de vingers laten glippen als ze er volgend seizoen bij willen zijn in de Champions League. Ondertussen kijken Erik ten Hag en zijn staf verder.

Acht spelers zouden volgend seizoen niet in de plannen passen. Daar horen een aantal uitleenbeurten bij. Spelers die nog extra ervaring moeten opdoen.Volgens Manchester Evening News mogen grote namen als Harry Maguire, Anthony Martial en Jadon Sancho naar een andere club uitkijken. Brandon Williams, Alex Telles, Eric Bailly, Dean Henderson en Anthony Martial zouden ook op de transferlijst staan.Anthony Elanga en Facundo Pellistri mogen weg op huurbasis. De sportieve cel ziet wel nog een toekomst voor de jonge flankspelers.Manchester United betaalde in 2019 zo’n 87 miljoen euro voor Harry Maguire. De 30-jarige Engelse international heeft geen basisplaats meer. “Het geduld van Erik ten Hag met Jado Sancho is aan het opraken”, schrijft de krant.Harry Kane is nog altijd een belangrijk target. Bij de zoektocht naar een centrale middenvelder met de nodige dynamiek kijkt Erik ten Hag naar Frenkie de Jong en Jude Bellingham.

'Manchester United wil spits behouden, maar heeft ook interesse in een stevige concurrent

Manchester United is al volop bezig met het volgende seizoen. Naast Harry Kane wil het nu Wout Weghorst langer aan zich houdenSinds deze winter speelt Wout Weghorst voor Manchester United. Ze huren hem van Burnley, terwijl hij daarvoor aan Besiktas werd uitgeleend.Het lijkt erop dat Weghorst langer in Manchester zal blijven, want trainer Erik ten Hag is heel tevreden over de Nederlandse spits en vindt dat hij goed in het systeem past. Dat meldde De Telegraaf.Weghorst is nu belangrijk voor Man U, maar het is, bij een verlengd verblijf, niet zeker of dat volgend seizoen ook nog zo zal zijn. Het is al enkele weken bekend dat Man U interesse heeft om Harry Kane binnen te halen. Tottenham zou 113 miljoen euro vragen.