FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsOLD TRAFFORD APRIL 2023 PAR T 1

Flanders Mancunians

Manchester United mist twee 'quality players': 'Duidelijk dat ze belangrijk zijn'

Manchester United mist Christian Eriksen en Casemiro, maar manager Erik ten Hag doet zijn best om de wedstrijden ook zonder die twee te winnen. Eriksen herstelt van een blessure, maar is op de weg terug, terwijl Casemiro geschorst is


Ten Hag voert ‘positief gesprek’ en wil Nederlander snel naar Man United halen

De zaakwaarnemer van Jeremie Frimpong, Jeffrey Lemmert, voert gesprekken met Manchester United over een zomerse overstap, zo onthult de Duitse tak van Sky Sports bij monde van journalist Florian Plettenberg. Het eerste gesprek met the Red Devils heeft volgens de berichtgeving al plaatsgevonden en Frimpong zelf zou ook openstaan voor een vertrek naar Manchester. De Nederlandse rechtsback beschikt bij Bayer Leverkusen nog over een contract dat tot medio 2025 doorloopt.Plettenberg meldt dat het eerste gesprek heeft plaatsgevonden tussen de vertegenwoordiger van Frimpong en Manchester United. Het wederzijdse gevoel is positief na de eerste contacten en manager Erik ten Hag zou een ‘bewonderaar’ van Frimpong zijn. Tegelijkertijd laat transfermarktexpert Fabrizio Romano weten dat Bayer Leverkusen zijn vleugelverdediger graag wil behouden, maar dat hij op het scoutinglijstje staat van big clubs. In de winter weigerde Leverkusen mee te werken aan een vertrek, maar komende transferzomer lijkt hij onhoudbaar voor die Werkself.Frimpong is als basisspeler bezig een aan uitstekend seizoen in Leverkusen: in de huidige voetbaljaargang produceerde hij zeven assists en vijf goals in alle competities. Afgelopen weekend was de verdediger nog trefzeker in het gewonnen Bundesliga-duel met Schalke 04 (0-3). Bovendien maakte de rechtsback deel uit van de WK-selectie van Louis van Gaal, al heeft hij zijn debuut in Oranje nog niet kunnen maken.Leverkusen lijkt al voor te sorteren op het vertrek van Frimpong, daar afgelopen zaterdag bekend werd dat de club reeds een nieuwe rechtsback voor komend seizoen heeft aangetrokken. Romano onthulde dat Arthur de ploeg komt versterken. De kersverse Braziliaans international komt komende zomer voor zeven miljoen euro over van América-MG. 

Finse zakenman trekt zich terug als kandidaat-koper Manchester United: ‘Ik werk niet mee aan deze farce’

De Finse zakenman Thomas Zilliacus trekt zich terug als kandidaat-koper van Manchester United. De oprichter en voorzitter van investeringsmaatschappij Mobile FutureWorks bracht vorige maand een bod uit op de Engelse voetbalclub van trainer Erik ten Hag.Zilliacus wilde ManUnited met hulp van de supporters overnemen en hen ook inspraak geven in de besluitvorming, maar hij trok zijn interesse in nu de de huidige eigenaren van de club - de Amerikaanse familie Glazer - een derde biedingsronde hebben geopend.Jim Ratcliffe, sjeik Jassim en ik waren allemaal bereid om te onderhandelen over een koopovereenkomst”, schrijft de Fin op Twitter. ,,In plaats daarvan hebben de Glazers er voor gekozen om een nieuwe ronde te starten. Ik werk niet mee aan deze farce, die is opgezet om de winst van de verkopers zo groot mogelijk te maken ten koste van Manchester United.”De club is sinds 2005 in handen van de Glazers. Supporters roepen al geruime tijd om het vertrek van de Amerikaanse familie, die volgens een deel van de achterban verkeerd beleid zou voeren. De Glazers gaven daar eind vorig jaar gehoor aan. Ze maakten toen bekend een verkoop te overwegen.De Britse miljardair Ratcliffe meldde zich met zijn bedrijf Ineos al snel als kandidaat-koper, gevolgd door een consortium uit Qatar onder leiding van sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani. Zij brachten beiden al twee keer een bod uit.Zilliacus wilde de club samen met supporters kopen en hen ook inspraak geven in de besluitvorming. ,,Mijn bod is gebaseerd op gelijkwaardigheid met de fans”, zei hij vorige maand. ,,Geen sjeiks en oligarchen meer die het voetbal controleren.”Bij Manchester United, dat dit jaar onder leiding van Ten Hag al de League Cup won, spelen de Nederlandse internationals Wout Weghorst, Donny van de Beek en Tyrell Malacia. De club staat in de Premier League op de vierde plaats.

Derde kandidaat meldt zich in overnamestrijd rond Manchester United’

The Carlyle Group wil Manchester United overnemen, zo meldt Sky Sports. De Amerikaanse investeringsmaatschappij voert momenteel gesprekken om de nieuwe eigenaar te worden van the Red Devils, die nog altijd in handen zijn van de Glazers. Eind vorig jaar maakte de vermogende familie bekend een verkoop van de club te overwegen en sindsdien gonst het van de geruchten. Op dit moment zijn er drie belangrijke kandidaten in de strijd om United.


Derde kandidaat meldt zich in overnamestrijd rond Manchester United’

The Carlyle Group wil Manchester United overnemen, zo meldt Sky Sports. De Amerikaanse investeringsmaatschappij voert momenteel gesprekken om de nieuwe eigenaar te worden van the Red Devils, die nog altijd in handen zijn van de Glazers. Eind vorig jaar maakte de vermogende familie bekend een verkoop van de club te overwegen en sindsdien gonst het van de geruchten. Op dit moment zijn er drie belangrijke kandidaten in de strijd om United.The Carlyle Group gaat concurreren met de Britse miljardair Sir Jim Ratcliffe en een consortium uit Qatar. Ratcliffe heeft volgens diverse Engelse media een bod gedaan op het meerderheidsbelang van de verkopende partij (69 procent), terwijl de Qatari United volledig willen overnemen. Of the Carlyle Group al een bod heeft gedaan is vooralsnog onbekend. Ook is niet duidelijk of de Amerikanen United volledig willen overnemen.Vorige maand werd duidelijk dat Ratcliffe en een delegatie van de Qatarese sjeik Jassim Bin Hadam al Thani een bezoek hebben gebracht aan Manchester. De twee miljardairs, die beiden in de race zijn om United over te nemen van de Glazers, hebben Old Trafford en Carrington bekeken en gesproken met de clubleiding. Zowel Ratcliffe als Al Thani behoudt bij een mogelijke overname het volledige vertrouwen in manager Erik ten Hag, zo meldde de Daily Mirror destijds. De 53-jarige Haaksbergenaar is dan ook erg populair bij de aanhang van the Mancunians.United is sinds 2005 in handen van de familie Glazer. De supporters van de club vragen al jarenlang om het vertrek van de Amerikanen, die niet betrokken genoeg zouden zijn en te weinig geld zouden investeren. De Glazers maakten onlangs bekend dat ze openstaan voor een verkoop van de club, maar dan wel voor de absolute hoofdprijs. Volgens Sky Sports bedraagt die vraagprijs liefst 6,7 miljard euro.

Chelsea en Manchester United vechten voor voormalig speler uit de Jupiler Pro League

 Het is al geregeld gebleken dat de Jupiler Pro League en perfecte opstap is naar een absolute topclub. Deze aanvaller kan daar gevolg aan breiden.Volgens het Engelse Evening Standard zijn Chelsea en Manchester United beide meer dan geïnteresseerd om Victor Osimhen aan zich te binden. Beide clubs zijn in gesprek met het Italiaanse Napoli om de aanvaller te overhalen.Het bestuur van Napoli is echter niet van plan om hun goudhaantje zomaar te laten vertrekken. De 24-jarige Nigeriaan heeft nog een contract tot medio 2025 in het zuiden van Italië en volgens Transfermarkt.com wordt zijn waarde momenteel geschat op 100 miljoen euro.Hij kwam dit seizoen al 21 keer tot scoren in de Serie A in 23 wedstrijden. Opmerkelijke statistieken in een competitie die wordt beschouwd als één van de defensief sterkste. In het seizoen 2018-2019 was Osimhen actief bij Sporting Charleroi. Hij kwam toen 20 keer tot scoren in 36 wedstrijden.