FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsOLD TRAFFORD MARCH 2023 PÄRT 2

Flanders Mancunians

Manchester United wil maar liefst 100 miljoen neerleggen voor ex-smaakmaker JPL

Manchester United is op zoek naar aanvallende versterking voor volgend seizoen. Daarbij hebben ze hun oog laten vallen op een voormalig smaakmaker in de JPL: Victor Osimhen.Osimhen speelde in België voor Charleroi en maakte daar meteen een heel sterke indruk. Lille kocht hem over voor 20 miljoen euro en verkocht hem dan zelf door voor 75 miljoen aan Napoli. Bij de Italiaanse leider is hij onmisbaar geworden.Hij heeft er nog een contract tot 2025 en Napoli wil pas vanaf 150 miljoen beginnen praten. Zover wil United blijkbaar nog niet gaan, want volgens The Sun en Calciomercato willen ze een bod van 100 miljoen uitbrengen.De Nigeriaan scoorde dit seizoen al 19 keer in 22 competitiematchen. Ook in de Champions League heeft hij er al vier achter zijn naam staan. Hij is een echte topspits geworden

Robin van Persie op bezoek bij Manchester United: ‘Erik ten Hag heeft ervoor gezorgd dat ik nieuwe ideeën heb gekregen

 Voor televisiezender BT Sport is Robin van Persie langsgegaan bij Erik ten Hag, de trainer van Manchester United. De oud-spits van United stelde Ten Hag vragen over hoe hij United op de rit heeft gekregen, vroeg hem naar zijn hobby's en vertelde wat hij van Ten Hag heeft geleerd.Van Persie mocht in december al een kijkje in de keuken van Ten Hag nemen door bij de trainingen aanwezig te zijn. In februari ging hij opnieuw langs bij de Nederlandse trainer die sinds begin dit seizoen in dienst is bij United, maar nu om hem te interviewen. Onder meer zijn manier van werken kwam aan bod. ,,Ik heb zeker bepaalde regels die nageleefd moeten worden. Als er namelijk geen discipline is naast het veld, is die discipline er ook niet op het veld.”,Maar veel regels zijn het niet. Ik werk met volwassen mensen die al weten hoe het is om prijzen te winnen. Ze weten dus ook hoe ze als een prof moeten leven. Ze weten dat ze elkaar nodig hebben om goed te presteren", legt Ten Hag uit, die het ook over zijn blik op voetbal heeft. ,,Ik wil aanvallend en pro-actief spelen. Maar het is niet zoals jij van plan bent om te spelen, maar hoe spelers dat willen. Zij bepalen.”Ten Hag vervolgt: ,,Je valt aan met elf spelers en je verdedigt met elf spelers, dus als je mij vraagt naar backs dan vind je ze soms op plekken waar je ze niet verwacht. Daar houd ik van. Maar ik heb dat niet uitgevonden. In 1974 werd er al totaalvoetbal gespeeld", doelt Ten Hag op het behalen van de WK-finale door het Nederlands elftal. “Met Johan Cruijff stond er een heel creatief iemand in de aanval die geweldig werd gemanaged door Rinus Michels.”Maar het gaat niet alleen over voetbalinhoudelijke zaken, ook over zijn hobby's. ,,Helaas heb ik niet veel tijd om andere dingen te doen, maar ik vind skiën heel leuk, of golfen, naar het theater of de film gaan, hiken in de bergen. Genoeg dingen, maar ik heb er niet altijd tijd voor.”
Denken als een trainer

Van Persie had Ten Hag voor zijn 'stageperiode’ nog niet eerder ontmoet, maar zegt erg onder de indruk te zijn van de trainer. ,,Hoe open hij naar mij was, heb ik als fijn ervaren. Hij wilde zijn kennis delen en mij als een jonge coach in opleiding dingen leren. Mijn dagen als actieve voetballer liggen inmiddels achter me, dus ik droom niet meer over het maken van acties, maar denk nu aan systemen, tactieken en aan manieren om een team op een zo goed mogelijke manier neer te zetten. Dat is hoe ik nu denk, en Erik heeft ervoor gezorgd dat ik nieuwe ideeën heb gekregen. Hij heeft de deuren voor mij geopend en daar ben ik hem heel erg dankbaar voor.”Het hele item is op het Youtube-kanaal van BT Sport te vinden. Van Persie, die van 2012 tot en met 2015 speelde bij Manchester United, is momenteel jeugdtrainer bij Feyenoord. Ten Hag liet al weten onder de indruk te zijn van Van Persie. ,,Hij is echt fanatiek en hij is duidelijk over het feit dat hij manager wil worden", zei hij eerder.

 

Irritatie bij Erik ten Hag over oorzaak blessures Manchester United: ‘Dit gaat weken duren’

De blessure van Alejandro Garnacho drukte op het humeur van Erik ten Hag. ,,Ik weet niet wanneer hij terug is, maar dit is serieus", aldus de manager van Manchester United in aanloop naar de return in de Europa League tegen Real Betis. Ondanks de 4-1 zege in het eerste duel is hij niet van plan spelers te sparen.,,Dit gaat weken duren", aldus Ten Hag over de afwezigheid van Garnacho, die in het duel met Southampton het slachtoffer was van een tackle van Kyle Walker-Peters. ,,Het is moeilijk om er nu al een diagnose op te plakken, maar ik verwacht hem dit seizoen nog wel terug.”Eerder dit seizoen raakten ook Donny van de Beek en Christian Eriksen al stevig geblesseerd na hard contact met een tegenstander. ,,Het was een slechte beslissing", zei Ten Hag over het niet bestraffen van de actie van Walker-Peters. ,,We lopen zo weer een zware blessure op. We moeten zorgen dat we hem zo snel mogelijk weer terug hebben, want we hebben hem hard nodig. Maar hij moet er wel klaar voor zijn.”Ten Hag is ondanks de riante uitgangspositie en de blessureproblemen niet van plan spelers te gaan sparen. ,,Elke wedstrijd nemen we serieus en we zullen met ons beste team gaan spelen”, zei Ten Hag een dag voor de wedstrijd. Zowel Casemiro als Bruno Fernandes verschijnt aan de aftrap in Spanje, ondanks dat beiden één gele kaart verwijderd zijn van een schorsing. ,,Beiden zullen spelen. Vorige week hadden we een goed resultaat, maar dat willen we weer. En daar hebben we onze beste spelers voor nodig.”