FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsOLD TRAFFORD MARCH 2023

Flanders Mancunians

Weghorst gekraakt in Engelse media: 'United heeft dringend een goede spits nodig'

Met de enige treffer van de wedstrijd hielp Marcus Rashford Manchester United ook in de return aan een zege op Real Betis in de Europa League. De aanvaller verkeert sinds de jaarwisseling in bloedvorm en scoort aan de lopende band. Wout Weghorst heeft het daarentegen een stuk zwaarder in Manchester.In de 21 wedstrijden die Rashford tot nu toe heeft gespeeld in 2023 was hij goed voor zestien treffers en drie assists. Daarmee speelt hij een cruciale rol in de formatie van Erik ten Hag en ook tegen Real Betis was hij opnieuw belangrijk met een treffer. Met een fraai schot van afstand werkte hij de bal achter doelman Rui Silva in de verre hoek.Manchester Evening News verkoos Rashford samen met Lisandro Martínez tot Man of the Match, maar was ook kritisch. 'Zijn eerste 55 minuten waren slordig. Hij hielp twee eenvoudige één-tegen-ééns om zeep in de twee minuten voor hij op een fantastische manier de 1-0 maakte.' Rashford kreeg van de Engelse krant een 7.Zijn trainer Erik ten Hag zag ook dat Rashford er nog meer had kunnen maken, maar was desalniettemin lovend over de aanvaller. 'Rashy miste eerder een aantal kansen', vertelde Ten Hag na afloop op een persmoment. 'Maar hij bleef geloven, hij bleef het proberen en hij kreeg daar uiteindelijk een beloning voor. Elke spits weet dat je op dit niveau geen vijf of zes kansen krijgt, dus weet je dat je een van de twee moet maken.'Zijn vorm zegt iets over de prestaties van het team. Als hij gefocust blijft en energie blijf leveren om volgens de speelstijl van het team te spelen, zal hij in scoringsposities blijven komen. En hij kan het afmaken.' Ook de BBC is onder de indruk van de scoringsdrift van Rashford. 'Zijn indrukwekkende vorm houdt aan. Hij is bezig aan zijn meest productieve seizoen ooit.

'Wout Weghorst gekraakt
In tegenstelling tot Rashford waren de Engelse media een stuk minder te spreken over het optreden van Wout Weghorst, die een 4 kreeg in Manchester Evening News. 'De opmerkelijke reeks van Weghorst maakt de transferprioriteiten van Manchester United alleen maar duidelijker. Hij moest het team van aanvallende impulsen voorzien, maar scoorde pas twee keer. Deze doelpuntendroogte is normaal de doodsteek voor een spits, maar dit laat zien hoe optielam Ten Hag is voorin.'United heeft dringend een goede spits nodig. Iemand die al het werk van Weghorst ook doet, maar daarnaast ook nog kan scoren. Een spits die een einde maakt aan de reeks van veteranenaankopen van United zoals Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani, Odion Ighalo en Weghorst.'

Pep Guardiola vertelt onbekend verhaal over bekende actrice, rivaal Man United gooit olie op het vuur: “Ze kwam niet voor ons...”

Manchester City-trainer Pep Guardiola liet zich na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig (7-0) opmerkelijk uit. De trainer van Kevin De Bruyne onthulde dat één van zijn idolen actrice Julia Roberts is. Alleen, zij blijkt fan van rivaal Manchester United te zijn. En dat hebben de Mancunians hem na de persconferentie nog even fijntjes laten weten.De Pretty Woman-ster maakt deel uit van hetzelfde managementbureau als voormalig Manchester United-trainer José Mourinho. Haar kinderen staan tevens bekend als grote voetbalfans.In november 2016 ging ze met haar gezin naar Old Trafford om United tegen West Ham te zien spelen en mocht daarna zelf ook nog het veld op. Guardiola was toen vijf maanden bij City. Hij heeft 6,5 jaar gewacht om zijn verhaal te vertellen. “Ik heb drie idolen in mijn leven”, zei hij op de persconferentie. “Michael Jordan, Tiger Woods en Julia Roberts.”

Teleurstelling

Om te vervolgen: “Julia Roberts kwam jaren geleden naar Manchester, niet in de periode van Alex Ferguson toen ze titel na titel wonnen, in de laatste vier of vijf jaar toen wij beter waren dan zij. Maar ze kwam niet om ons te zien. Ze ging Man United bezoeken. Zelfs als ik de Champions League win, zal dat de teleurstelling niet wegnemen dat Julia Roberts naar United ging. Mijn idool.”En die teleurstelling wilde United nog even benadrukken, door vanochtend doodleuk de foto’s van Roberts op Old Trafford te delen.

'Manchester United baalt: Kane mag deze zomer niet weg bij Tottenham'

Hoewel Harry Kane nog maar één jaar vastligt en contractbesprekingen momenteel stilliggen, wil Tottenham Hotspur in de zomer niet meewerken aan een transfer. Dat is met name voor Manchester United slecht nieuws.The Mancunians zitten al langer achter de 29-jarige spits aan, maar Tottenham is onvermurwbaar. Zelfs als Kane zijn contract niet verlengt, willen de Noord-Londenaren hem niet verkopen in de zomer, meldt Sky Sports. Zijn sportieve waarde wordt hoger aangeslagen dan de transfersom die hij op zou brengen.Spurs ziet manager Antonio Conte al vertrekken en ook de toekomst van technisch directeur Fabio Paratici is onzeker. De club wil niet ook nog zijn sterspeler verliezen, ongeacht de eindstand in de Premier League. Kane doet zijn best om Tottenham een Champions League-ticket te bezorgen. Pas daarna lijkt hij weer om tafel te gaan over een nieuw contract, maar de kans bestaat dat er deze zomer geen uitsluitsel komt.Manchester United blijft geïnteresseerd, maar lijkt voorlopig geduld te moeten hebben. Erik ten Hag wil zijn selectie bovendien op tijd op orde hebben. Afhankelijk van de versterkingen in de zomer, kan United besluiten om financiële armslag te behouden om in 2024 een nieuwe poging te wagen.

Scholes constateert positieve ontwikkeling voor Weghorst bij Manchester United

Paul Scholes denkt dat de doorbraak van Facundo Pellistri bij Manchester United goed nieuws is voor Wout Weghorst. Met de 21-jarige Uruguayaan aan de zijkant zal de Nederlandse spits meer kansen krijgen, verwacht de voormalig middenvelder.Pellistri verscheen donderdagavond in de return tegen Real Betis (0-1) voor het eerst aan de aftrap bij Manchester United. "Gezien zijn recente prestaties heeft hij deze kans waarschijnlijk wel verdiend", aldus Scholes bij BT Sport. "Pellistri is een heel andere speler dan Antony. Hij is minder sierlijk, niet zo fancy en wil niet naar binnen snijden. Het is een ouderwetse, snelle rechtsbuiten die het veld breed houdt en de ballen voor het doel geeft.Daar kan Weghorst, een spits die vooral gevaarlijk is in het zestienmetergebied, volgens Scholes van profiteren. "Hij kan Weghorst misschien helpen. Als Weghorst in de spits staat, kan Pellistri de bal voor het doel slingeren. Zo'n speler is hij", vervolgde de oud-middenvelder. Met Antony als buitenspeler wordt Weghorst minder vaak bediend, denkt Scholes. De Braziliaanse aanvaller gaat vaak voor eigen kansen door naar binnen te snijden en zijn linkerbeen te zoeken.Het optreden van Pellistri in Sevilla stemde Erik ten Hag tot tevredenheid. "Het is moeilijker om te starten dan in te vallen, maar naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg hij geloof. Ik ben best tevreden met zijn optreden. Voor hem is dit de volgende stap. Nu is het aan hem om ritme op te doen en zijn bijdrage aan het team te leveren", aldus de Nederlandse trainer.

"