FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsRUMOURS AROUND OLD TRAFFORD

Flanders Mancunians

Manchester United schuift Ten Hag aan de kant en doet gedroomde vervanger eerste aanbod'

In de Spaanse media duikt een opvallend gerucht op over de toekomst van Erik ten Hag als trainer van Manchester United. Volgens Mundo Deportivo wordt de Nederlandse trainer aan de kant geschoven en hoopt de Engelse topclub hem te vervangen door niemand minder dan Carlo Ancelotti, wiens contract bij Real Madrid aan het einde van het seizoen afloopt.Ten Hag is bezig aan zijn tweede seizoen in Manchester en staat met zijn elftal momenteel zesde in de Premier League, waarin hij de club in zijn eerste jaar naar de derde plaats - en dus de Champions League - wist te leiden. In dat toernooi gaat het dit seizoen echter niet bepaald crescendo: United staat met nog twee wedstrijden te gaan onderaan in groep A en moet woensdagavond het uitduel met Galatasaray zien te winnen om uitzicht te houden op overwintering in het miljardenbal.

De Spaanse sportkrant Mundo Deportivo meldt dinsdag dat Manchester United in zee zou willen met Ancelotti, die in Engeland eerder werkzaam was bij Chelsea en Everton. Hoewel de krant dat niet expliciet vermeldt, lijkt het om een trainerswissel aan het einde van het lopende seizoen te gaan. De Italiaan wordt naast de vermeende interesse uit Manchester ook al geruime tijd in verband gebracht met het bondscoachschap van Brazilië en zou ook in Madrid kunnen blijven: voorzitter Florentino Pérez zou Ancelotti een contract tot medio 2026 aan willen bieden, zo weet de krant te melden.Ancelotti is in Madrid aan zijn tweede periode als hoofdtrainer bezig. Gedurende zijn eerste dienstverband, dat liep van 2013 tot 2015, legde hij eenmaal beslag op de Champions League met De Koninklijke. Dat kunststukje herhaalde hij in het eerste seizoen na zijn terugkeer in 2021 opnieuw. Eerder won de Italiaan de 'cup met de grote oren' ook al twee keer met AC Milan, in 2003 en 2007. Daarmee is Ancelotti de enige trainer die de belangrijkste prijs in het Europese voetbal vier keer wist te winnen. Drie trainers deden dat drie keer: Bob Paisley (Liverpool), Zinedine Zidane (Real Madrid) en Pep Guardiola (twee keer met Barcelona, een keer met Manchester City).

'Manchester United wil absolute toptrainer binnenhalen voor volgend seizoen'

Manchester United lijkt voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. En dat zou wel eens een heel grote naam kunnen worden

Erik ten Hag is momenteel aan de slag als trainer van Manchester United. Nadat hij overkwam van Ajax pakte hij in zijn eerste seizoen de derde stek. Nu loopt het wat minder, met een zesde plaats in de Premier League.De Engelse club denkt daarom aan een andere trainer voor volgend seizoen en wil daarbij heel hoog mikken. Man United wil profiteren van het feit dat het contract van Carlo Ancelotti bij Real Madrid op het einde van dit seizoen afloopt.Volgens Mundo Deportivo heeft Manchester United al een eerste voorstel gedaan aan de Italiaan om vanaf volgend seizoen de sportieve teugels in handen te nemen. Eerder was Ancelotti in de Premier League al aan de slag bij Chelsea en Everton.Hij won de Champions League bij Real Madrid en AC Milan telkens twee keer. Met zijn vier titels is hij recordhouder. Ancelotti werd ook landskampioen in Engeland (Chelsea), Duitsland (Bayern München), Frankrijk (Paris Saint-Germain), Italië (AC Milan) en Spanje (Real Madrid).Real Madrid wil Ancelotti graag aan boord houden en zal ongetwijfeld nog een nieuw voorstel doen aan hun trainer. Ook in Brazilië wordt aan de Italiaan gedacht. Hij kan er bondscoach worden, als opvolger van Tite die vorig jaar in december ontslagen werd.

Manchester United staat na dertien speeldagen op de zesde plaats in de Premier League. Volgens The Guardian komen er in januari meerdere nieuwe spelers bij.

De Red Devils zouden een viertal inkomende transfers willen realiseren in de witermercato. Dan gaat het om een defensieve middenvelder, een nummer acht, een verdediger en een spits gewenst.Om geen problemen te krijgen met de Financial Fair Play-regels zou Manchester United in die periode enkele spelers moeten kunnen verkopen. Afgelopen zomer probeerden ze Harry Maguire en Scott McTominay. Zonder succes

Manchester United richt het vizier op ploegmaat van Openda bij RB Leipzig'

Manchester United heeft interesse in Timo Werner. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport maandagavond. De Engelse club hoopt de snelle aanvaller komende winter naar Old Trafford te kunnen halen.Florian Plettenberg, journalist van Sky Sport, laat via X weten dat United zelfs al bij RB Leipzig geïnformeerd heeft naar de diensten van Werner. Van onderhandelingen of een concreet bod is tot dusver nog geen sprake. Onlangs kwam ook naar buiten dat Real Madrid graag in zee zou willen gaan met de voormalig Chelsea-spits, maar daar is volgens Plettenberg niets van waar.Werner keerde in de zomer van 2022 terug naar Leipzig. Daar komt hij dit seizoen maar mondjesmaat aan spelen toe en heeft hij de concurrentiestrijd van onder meer Loïs Openda verloren, iets wat bij hem tot ergernis heeft gezorgd, zo is te lezen. Wel zou hij de voorkeur hebben om in ieder geval tot aankomende zomer bij de Duitse club te blijven.Hoeveel de 57-voudig Duits international moet kosten, is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat United wel een aanvallende impuls kunnen gebruiken. De Engelse grootmacht scoorde in dertien Premier League-wedstrijden pas zestien keer. Daarnaast speelde spits en zomeraanwinst Rasmus Højlund, mede vanwege blessureleed, pas negen competitiewedstrijden, zonder daarin te scoren.