FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsRUMOURS MARCH 2024

Flanders Mancunians

Gaat Old Trafford binnenkort tegen de grond? Manchester United maakt plannen voor splinternieuw stadion

Verdwijnt het iconische Old Trafford binnenkort? Als het van Sir Jim Ratcliffe, de nieuwe mede-eigenaar van Manchester United, afhangt alvast wel. Ratcliffe heeft een plan op tafel liggen om het legendarische stadion af te breken en een splinternieuwe arena te bouwen.Al sinds 1910 vormt Old Trafford de thuisbasis van Manchester United. Het stadion werd in die 114 jaar al acht keer gerenoveerd, maar mogelijk verdwijnt de iconische arena binnenkort. INEOS-baas Sir Jim Ratcliffe, mede-eigenaar van Manchester United, heeft het plan om Old Trafford tegen de grond te werken en een gloednieuw, state-of-the-art stadion te bouwen op dezelfde plaats.De club ondersteunt de plannen van Ratcliffe en heeft daarom een taskforce, waarin onder meer United-icoon Gary Neville en wereldatletiekvoorzitter Sebastian Coe zetelen, opgericht. Zij moeten onderzoeken wat de mogelijkheden van het nieuwe stadion zijn. De ambitie van United is alleszins om één van de meest toonaangevende stadions ter wereld te bouwen. Sowieso zullen een interactief museum en een vijfsterrenhotel deel uitmaken van het stadion.

In en statement zegt Manchester United alvast op zoek te zijn naar investeringspartners. De bedoeling is om het op één na grootste stadion van het Verenigd Koninkrijk, na Wembley, te creëren. Dat moet naast thuismatchen van Manchester United ook dienen voor finales van bekerwedstrijden binnen Engeland, maar ook internationale wedstrijden moeten er plaatsvinden.Ratcliffe liet zich eerder al ontvallen dat United dringend nood heeft aan een nieuwe thuisbasis. “Het noordwesten van Engeland heeft een sterkere concentratie aan grote voetbalclubs dan eender waar in de wereld. Toch hebben we geen stadion van het kaliber van Wembley, Camp Nou of Bernabéu.”

Ineos-baas Jim Ratcliffe wil bij Manchester United geen dure vogels als Mbappé of Bellingham kopen

Manchester United moet geen vele tientallen miljoenen op tafel leggen om vedetten als Kylian Mbappé of Jude Bellingham naar Old Trafford te lokken. De beste manier om opnieuw aan te knopen met de successen van weleer, is zelf op zoek te gaan naar de sterren van morgen. Dat zegt Sir Jim Ratcliffe, de Ineos-baas die zich ingekocht heeft bij de Engelse topclub.

Sir Jim Ratcliffe was te gast in de podcast van Ineos-renner Geraint Thomas en kreeg daar de vraag of hij zou proberen de Engelse vedette van Real Madrid naar Manchester te halen.Hij is een fantastische voetballer, maar het is niet waar onze focus ligt", antwoordde Ratcliffe.De oplossing is niet om veel geld uit te geven aan enkele grote spelers. Dat hebben ze hier de voorbije 10 jaar gedaan."Wat er allereerst moet gebeuren, is de juiste mensen op de juiste plaats zetten om de club te leiden en te organiseren. En vooral zorgen dat de recrutering goed zit, want dat is zo'n wezenlijk onderdeel van het voetbal vandaag."Ik zou liever de volgende Mbappé vastleggen in plaats van een fortuin uit te geven om succes te kopen", antwoordde hij diplomatisch.Het is niet slim om Mbappé te kopen. De uitdaging is groter als je de volgende Mbappé of volgende Bellingham of Roy Keane wil vinden.Ratcliffe investeerde begin dit jaar zo'n 1,4 miljard dollar om zich met 27,7 procent van de aandelen bij Manchester United in te kopen. Hij kwam met de familie Glazer, nog steeds hoofdaandeelhouder, overeen dat hij de sportieve controle krijgt.

Tienersensatie tegen de Rode Duivels? Manchester United-talent Kobbie Mainoo (18) voor het eerst opgeroepen bij Engeland

Mogelijk kijken de Rode Duivels volgende week Kobbie Mainoo in de ogen. De amper achttienjarige middenvelder van Manchester United werd immers voor de eerste keer opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg, voor de oefeninterlands tegen Brazilië en België, zo werd dinsdag bekendgemaakt.Mainoo was aanvankelijk geselecteerd voor de Engelse beloften, maar werd overgeheveld naar de A-ploeg door bondscoach Gareth Southgate. Voordien was hij ook al international bij de U17 en U19.Mainoo beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij het Manchester United van Erik ten Hag. In totaal kwam hij al twintig keer in actie voor de Mancunians. Zondag had hij nog een glansrol in de 4-3-zege van United op Liverpool in de kwartfinale van de FA Cup.

Prestigetransfer of paniekaankoop? 'Manchester United troeft Real Madrid af en gooit (veel te veel?) geld op tafel om speler binnen te halen'

Manchester United en Real Madrid strijden om de handtekening van Leny Yoro. Het zijn de Engelsen die momenteel over de beste papieren beschikken. Maar is het ook daadwerkelijk een overwinning op de Spaanse concurrent?Real Madrid volgt Leny Yoro al langer, maar de interesse van De Koninklijke is sinds enkele maanden concreet. Dat is niet onlogisch: de 18-jarige verdediger is dit seizoen helemaal doorgebroken bij Lille OSC.En dat heeft ook Manchester United gezien. Meer zelfs: Fichajes weet dat de onderhandelingen tussen de Engelsen en Lille al in een vergevorderd stadium zitten. En nog meer: Real Madrid lijkt af te haken.The Red Devils zijn namelijk bereid om zeventig miljoen euro (!) op tafel te gooien voor Yoro. Om eventjes de vergelijking te maken: Transfermarkt schat de marktwaarde van de Franse jeugdinternational op... 25 miljoen euro.Is dit een prestigetransfer of een paniekaankoop van Manchester United?Voor Real Madrid zijn die bedragen simpelweg te gortig. Maar of Manchester United de (potentiële) komst van Yoro als een prestigeslag moet zien? Het lijkt vooral op een nieuwe paniektransfer die héél véél geld zal kosten...