FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsTRANSFER AUGUSTUS 2023

Flanders Mancunians

Keeper waar Ajax hevige interesse in toonde voor verrassend laag bedrag naar Manchester United'

Altay Bayindir gaat tekenen bij Manchester United, zo bevestigt Fabrizio Romano op X. De Engelse grootmacht en de Turkse keeper wachten nog op de verkoop van Dean Henderson, die voor 23 miljoen euro naar Crystal Palace vertrekt. Bayindir gaat zijn club Fenerbahce zeven miljoen euro opleveren.De 25-jarige keeper werd al drie wedstrijden buiten de selectie gelaten, waarschijnlijk in afwachting van zijn transfer. Hij miste onder meer de wedstrijd in de playoffs van de Conference League tegen FC Twente, die Fenerbahce met 5-1 won. Nu lijkt het eindelijk van een overstap te gaan komen, meldt Romano.De transferexpert zei eerder al dat Bayindir in Engeland was om zijn transfer van zeven miljoen euro rond te maken. Hij wachtte alleen nog op het moment dat Henderson, de tweede keeper van United, definitief naar Crystal Palace te gaan. Nu lijkt het lange wachten beloond, want Romano schrijft dat er een akkoord bereikt is voor een transfer van 20 miljoen pond, zo'n 23,3 miljoen euro. Daarnaast heeft United een doorverkooppercentage.

BILD: Bayern München wil Gravenberch betrekken in deal met Manchester United

Ryan Gravenberch verruilt Bayern München mogelijk voor Manchester United. Bayern München overweegt Scott McTominay van Engeland naar Duitsland te halen, waarbij Gravenberch de omgekeerde weg kan bewandelen.Met dat nieuws pakt BILD zondagavond uit. De belangstelling van Manchester United - en Liverpool - voor Gravenberch is niet nieuw, maar richting het einde van de transferperiode beginnen de geruchten rond de Nederlandse middenvelder steeds meer tractie te krijgen.Nu ligt er ook een concreet plan op tafel: Bayern München heeft de intentie om McTominay over te nemen van United en zou daarbij Gravenberch als wisselgeld willen gebruiken. De kans is groot dat de oud-speler van Ajax een dergelijke transfer wel ziet zitten vanwege het vooruitzicht om weer samen te werken met Erik ten Hag.Gravenberch maakte zondag tegen FC Augsburg (3-1) zijn eerste Bundesliga-minuten van het seizoen. Na 73 minuten mocht hij invallen. Vorig jaar moest hij zich ook al tevreden stellen met een reserverol. De middenvelder verliet Ajax vorig jaar voor 18,5 miljoen euro en zou nu een prijskaartje hebben van 23 miljoen.Ik weet niet wat er de komende week gaat gebeuren", is het enige wat Gravenberch zondag zelf kwijt wilde over zijn toekomst.

United wil last-minute uitpakken: gesprekken met Chelsea' 

Aanstaande donderdag sluit de transferperiode in de meeste Europese landen, verschillende clubs willen last-minute dan ook nog een slag slaan. Dat is ook het geval bij Manchester United. De Mancunians zouden alvast de onderhandelingen met Chelsea hebben opgestart. De nummer drie van vorig seizoen in de Premier League haalde inmiddels al een aantal gerichte aanwinsten. Zo werd de geldbuidel opengetrokken om Mason Mount weg te plukken bij Chelsea en haalden met André Onana een nieuw sluitstuk in huis. Daar werd ook een nieuwe spits aan toegevoegd.

Twee aanwinsten op lijstje

United betaalde immers een slordige 70 miljoen euro om Rasmus Hojlund over te nemen van Atalanta. Desondanks is de transferhonger op Old Trafford nog niet gestild. Coach Erik ten Hag wil er immers graag nog een controlerende middenvelder bij. En ook een extra back staat op de verlanglijst.Voor die laatste positie zou United opnieuw aankloppen bij Chelsea. Zaterdag raakte immers bekend dat Marc Cucurrela in beeld is. Het jeugdproduct van FC Barcelona werd een jaartje geleden door de Blues bij Brighton weggeplukt, maar momenteel speelt hij geen hoofdrol meer in Londen.
Huurdeal met Chelsea

Een tijdelijke overgang naar Old Trafford lijkt dan ook in de maak. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat beide clubs inmiddels een eerste gespreksronde achter de rug hebben. Chelsea zou ook bereid zijn om mee te werken aan een huurdeal, al moet daar wel een bepaalde vergoeding tegenover staan. Ook zal United een aanzienlijk deel van het salaris moeten overnemen.

'Sofyan Amrabat gaat alsnog absolute droomtransfer maken

'Sofyan Amrabat (27) lijkt voor Deadline Day alsnog zijn gewenste droomtransfer te gaan maken. Volgens de Italiaanse journalist Rudy Galetti is zijn club Fiorentina in onderhandeling met Manchester United over de voorwaarden waartegen de Marokkaanse middenvelder mag vertrekken. Galetti schrijft op X dat de gesprekken tussen beide clubs inmiddels verder gevorderd zouden zijn. "Manchester United is er van overtuigd vóór Deadline Day (vrijdag 1 september, red.) tot overeenstemming te komen", zo weet de Italiaan. Ook Fiorentina zou mee willen werken, maar wel het onderste uit de kan willen halen: "De Italiaanse club staat ervoor open om Sofyan te laten gaan, maar zal geen korting geven", leest het. Inmiddels lijkt de verliezend finalist van de Conference League in de persoon van PSV-target Aster Vranckx (VfL Wolfsburg) ook al een opvolger voor Amrabat in het vizier te hebben. 

Amrabat wordt al sinds het WK in Qatar in verband gebracht met verschillende Europese topclubs. Verrassend is dat niet; met Amrabat als aanjager op het middenveld verbaasde de Marokkaanse ploeg vriend en vijand door als eerste Afrikaanse land ooit de halve finale van het mondiale eindtoernooi te bereiken. Naast United zouden ook Liverpool, Atlético Madrid en FC Barcelona sindsdien interesse hebben getoond in de oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord, Club Brugge en Hellas Verona.ien dagen geleden leek Liverpool nog de beste papieren te hebben om Amrabat in te lijven. Volgens het Algemeen Dagblad was de club van Virgil van Dijk en Cody Gakpo 'hard op weg' om de deal op korte termijn rond te maken. Toch lijkt Erik ten Hag met Manchester United dus aan het langste eind te gaan trekken volgens Galetti. Het zou een hereniging betekenen: tussen 2015 en 2017 speelde Amrabat bij FC Utrecht al vijftig wedstrijden onder Ten Hag. 

Grote kuis bij Manchester United: 13 spelers mogen weg om transferbudget op te halen, Harry Maguire heeft prijskaartje van 45 miljoen euro

Erik Ten Hag wil zijn kern bij Manchester United komende zomer wat verfrissen, om volgend seizoen mee te doen voor de prijzen. Maar daar is natuurlijk ook geld voor nodig. Zijn huidig transferbudget bedraagt door de Financial Fair Play-regels zo’n 140 miljoen euro, maar United wil nu heel wat spelers van de hand toen om dat budget wat de hoogte in te krijgen.Maar liefst dertien spelers mogen weg bij het juiste bod, daarvoor kregen ze allemaal een prijskaartje van de club. De belangrijkste namen op die lijst zijn Jadon Sancho, Anthony Martial, Fred en Harry Maguire. United hoopt zo’n 60 tot 120 miljoen euro uit de verkoop te slaan om deze zomer te kunnen herinvesteren.Man United deelde de 13 spelers wel in volgens diverse categorieën. Zo heb je 8 spelers die de club in ieder geval Old Trafford zeker wil zien verlaten. Daarbij middenvelders Donny van de Beek en Fred. Maar in het geval van Sancho, Martial, Maguire en Scott McTominay wordt geen van hen gedwongen om Old Trafford te verlaten en is United blij dat ze kunnen blijven om voor hun plek te vechten. Als een van de vier vertrekt, ontstaat er een gat in de selectie dat voor het begin van het nieuwe seizoen opgevuld moet worden. Maar bij een juist bod mogen die heren het schip wel verlaten. Daarvoor moet minstens hun bepaalde prijskaartje gevolgd worden, maar liefst nog wat meer.

De transferlijst van Manchester United:
Te koop:

Donny van de Beek - 23 miljoen euro

Fred - 23 miljoen euro

Anthony Elanga - 23 miljoen euro

Hannibal Mejbri - 15 miljoen euro

Alex Telles - 11,5 miljoen euro

Eric Bailly - 2,3 miljoen euro

Brandon Williams - 6 miljoen euro

Zidane Iqbal - 1 miljoen euro
Open voor biedingen:

Harry Maguire - 45 miljoen euro

Scott McTominay - 45 miljoen euro

Dean Henderson - 23 miljoen euro
Mogen weg voor de juiste prijs:

Jadon Sancho - 52 miljoen euro

Anthony Martial - 30 miljoen euro