FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsTRANSFERDEBACLE

Flanders Mancunians

Manchester United grijpt zwaar in na transferdebacle

Manchester United kon in de Premier League afgelopen seizoen geen potten breken, maar het won wel de FA Cup ten koste van het Manchester City van Kevin De Bruyne en Jérémy Doku. Coach Erik ten Hag mag na een ommekeer ook aanblijven als T1.De Nederlandse oefenmeester kreeg het bijna een heel seizoen zwaar te verduren, maar door de bekerwinst mag hij alsnog aanblijven als T1 van The Mancunians. Toch grijpt de club zwaar in na afgelopen seizoen.

Transfermacht
Ten Hag haalde onder meer Antony mee van Ajax naar Old Trafford. Manchester United legde maar liefst honderd miljoen euro op tafel, maar de Braziliaan scoorde amper één keer en gaf één assist in 29 competitiewedstrijden.Het transferbeleid van ten Hag kwam dan ook zwaar onder vuur te liggen en het bestuur van Manchester United grijpt ook zwaar in. Volgens The Telegraph zal de Nederlander zijn zegje voor transfers deels kwijtraken.

Te veel macht
De Engelse krant laat weten dat ten Hag te veel macht zou hebben gehad bij Manchester United. De Nederlander mag nog steeds de zomertransferperiode op, maar er zal niet meer met geld worden gesmeten.Wel is er ook positief nieuws voor ten Hag want tegen alle verwachtingen in krijgt hij een nieuw contract bij Man Utd. De voormalige coach van Ajax heeft nog een verbintenis van twee seizoenen en dat zal worden verlengd met twee jaar.'

Manchester United wil doelman uit de Jupiler Pro League binnenhalen'

Manchester United is op zoek naar een nieuwe doelman. Daarvoor toont het ook interesse in een keeper uit de Jupiler Pro League.STVV haalde vorige zomer Zion Suzuki weg uit Japan. Op dat moment was ook Manchester United geïnteresseerd, maar toch trok hij op uitleenbasis naar de Kanaries. Vooral met de hoop de nodige speelminuten te krijgen.Daar heeft hij zich meteen opgewerkt tot een vaste waarde in de ploeg, maar zeker met het vertrek van trainer Thorsten Fink naar KRC Genk en ook enkele andere sterkhouders is een volgende stap in de carrière van Suzuki wenselijk.Bij STVV had de Japanner veel speelminuten, waardoor de uitleenbeurt omgezet werd in een definitieve overgang in januari. Het is maar de vraag of hij die na een transfer naar de Premier League wel nog speeltijd zal krijgen.Japanse media meldden nu dat Manchester United toch opnieuw de nodige interesse toont voor de doelman, maar ook Genua heeft de nodige interesse.Zijn marktwaarde wordt volgens Transfermarkt op dit moment op 2,5 miljoen euro geschat, maar de afkoopsom in zijn contract bedraagt 4 miljoen euro, waardoor STVV financieel wel een goede zaak kan doen.