FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

wedstrijdverslagen

Terug naar overzicht

WedstrijdverslagGALATASARAY-MANCHESTER UNITED WEDNESDAY 29/11/2023

Flanders Mancunians

Man United doet weer slechte zaak tegen Galatasaray

Manchester United was met 3 op 12 rampzalig aan de groepsfase van de Champions League begonnen en speelde op het veld van het Galatasaray van Dries Mertens dus al met het mes op de keel. Met de confrontatie met Bayern München op de slotspeeldag in het vooruitzicht moesten de Engelsen eigenlijk winnen in Turkije om hun kansen op de 1/8ste finale gaaf te houden. Coach Erik ten Hag zag z'n ploeg ook goed beginnen, want na knappe goals van Garnacho en Fernandes stond het al snel 0-2.

Maar net als in Kopenhagen wist United die voorsprong niet vast te houden. Na de 1-2 van Ziyech zorgde McTominay met de 1-3 nog wel voor extra ademruimte, maar na een blunder van doelman Onana en een schicht van Aktürkoglu eindigde de knotsgekke wedstrijd toch nog op 3-3. Andermaal een rampzalige avond op het kampioenenbal voor de gevallen grootmacht

Ten Hag zijn hachje is bijlange niet gered: Man U geeft tegen Galatasaray zege uit handen

Het lot van Man United en zijn coach Erik Ten Hag hangt in deze Champions League aan een zijden draadje. The Red Devils verspeelden tegen Galatasaray twee keer een dubbele voorsprong en speelden 3-3 gelijk. Ze staan nu laatste in de poule en met een slotmatch tegen Bayern lijkt Europees overwinteren ver weg. Mission impossible voor coach Erik ten Hag. Hoe lang blijft dit nog duren?
Welcome to hell. De tifo over alle tribunes heen in het Ali Sami Yen - het ruige stadion van Galatasaray - was ronduit indrukwekkend en intimiderend. De weergoden deden er nog een flinke schep bovenop: de hele dag was er noodweer in Istanbul. Alsof het nog even moest geïllustreerd worden dat donkere wolken zich samenpakten boven het hoofd van Man United-coach Erik ten Hag. Een nieuwe nederlaag in deze Champions League betekende geen 1/8ste finales en mogelijk het einde van de Nederlander op Old Trafford.

Mertens in de basis

De Turken leken klaar om de scalp te pakken. Dries Mertens stond in de basis en de voetbaltempel barstte uit zijn voegen. De Engelsen begonnen gelukkig in de hoogste versnelling. Bij een uitstekende aanval kreeg Alejandro Garnacho de bal. De 19-jarige Argentijn die afgelopen weekend nog een prinsheerlijke omhaal scoorde, twijfelde niet en knalde het leer binnen. Hij vierde zijn eerste CL-goal enigszins provocatief met de calma calma-viering van zijn idool Cristiano Ronaldo. De Turkse fans konden er niet om lachen.Er was ook weinig reden tot lachen, want nog voor er 20 minuten verstreken waren leverde Bruno Fernandes een kanonskogel af vanop 25 meter. De 0-2 stond zo op het bord. Het Man United van Eric ten Hag flitste. Garnacho, Fernandes, Anthony: ze stonden er eindelijk. Het zorgde er even voor dat potentiële kandidaat-coaches als Zinedine Zidane, Carlo Ancelotti en Ruben Amorim (Sporting) even naar de achtergrond verdwenen.Alleen houdt Man United tegenwoordig o zo moeilijk een voorsprong vast. Dat liep bijvoorbeeld ook fout in de vorige CL-match tegen FC Kopenhagen toen ze met 4-3 verloren. Ook tegen Bayern gingen ze met diezelfde cijfers de mist in. Niemand schrok dus op toen doelman André Onana een vrije trap van Hakim Ziyech verkeerd inschatte en het nog voor de pauze 1-2 werd. Het spel van Man United werd alsmaar zenuwachtiger.

Onana blundert

Het vuur in de hel brandde na de pauze alsmaar heviger. De Mancunians hadden de Galatasaray-aanhang kwaad gemaakt en niemand legt hen het zwijgen op. Scott McTominay leek eerst nog voor een geruststellende 1-3 voorsprong te zorgen, maar dan ging doelman Onana opnieuw pijnlijk onderuit. Op de glibberige mat liet hij een ogenschijnlijk makkelijke vrijtrap van opnieuw Ziyech in zijn doel glijden. De Marokkaan had Ten Hag nog als coach bij Ajax en Onana als ploegmaat, maar kende geen genade. De dagen van de keeper van 45 miljoen lijken ook geteld. De situatie werd alleen maar nog erger toen Akturkoglu op aangeven van Ziyech de 3-3 scoorde. Mertens was toen al gewisseld.De uitschakeling is nog geen feit voor Manchester United, maar een goeie beurt maakten ze allerminst. Bovendien is de slotmatch van deze poule over 14 dagen tegen Bayern München. Al kan die wedstrijd er met het oog op de voglende ronde zelfs niet meer toe doen. Bij een zege van Kopenhagen tegen Bayern is het helemaal over voor Ten Hag en zijn team. Mission impossible. Met ook een zesde plaats in de Premier League is Erik ten Hag zijn hachje allerminst gered.

Erik ten Hag trekt boetekleed aan na nieuwe misstap Manchester United: ‘Ik ben verantwoordelijk’

Hakim Ziyech heeft Manchester United aan een slechte uitgangspositie in de Champions League geholpen. De middenvelder had met twee doelpunten en een assist een groot aandeel in een gelijkspel van Galatasaray (3-3) tegen de ploeg van zijn oude trainer Erik ten Hag bij Ajax.Galatasaray heeft nu 5 punten. Manchester United staat op 4 punten. Manchester United sluit de groepsfase op 12 december af met een thuiswedstrijd tegen Bayern München, dat al zeker is van een plek in de achtste finales. Galatasaray gaat dan op bezoek bij FC Kopenhagen, dat na de 0-0 in München ook 5 punten.Manchester United leidde na 18 minuten met 2-0, na doelpunten van Alejandro Garnacho en Bruno Fernandes. Hakim Ziyech verzilverde in de 29ste minuut een vrije trap voor Galatasaray. Maar Scott McTominay hielp United in de 55e minuut weer aan een voorsprong van twee doelpunten.Opnieuw Ziyech bracht Galatasaray weer terug in de wedstrijd (2-3). Hij werd geholpen door André Onana, zijn oude ploeggenoot bij Ajax. De doelman ging grof in de fout na een schot van de international van Marokko. Ziyech bereidde in de 71ste minuut ook nog de 3-3 van Kerem Aktürkoglu voor.

Trainer Erik ten Hag was na afloop zwaar teleurgesteld. ,,We hadden de wedstrijd in handen”, zei hij. ,,We speelden ook goed, maar dan moet je ook 3 punten pakken. Dat hebben we niet gedaan. Ik moet ook constateren dat we niet goed hebben verdedigd.”Ten Hag wilde niet wijzen naar Onana, die niet voor de eerste keer dit seizoen in de fout. ,,Iedere tegentreffer heeft zijn eigen verhaal”, sprak de United-coach. ,,Maar ik ben verantwoordelijk voor deze ploeg. We zijn bezig met een proces. We gaan vooruit en brengen verbeteringen aan, dus dat is erg hoopvol. We gaan de goede kant op. Ik weet waar we heen moeten en de stappen die we zetten zullen ons op de lange termijn succesvol maken.”Manchester United staat na het gelijkspel laatste in de poule en moet vrezen voor uitschakeling in de Champions League. De club sluit de groepsfase op 12 december af met een thuiswedstrijd tegen Bayern München, dat al zeker is van een plaats in de achtste finales. De Duitsers kwamen woensdag niet verder dan 0-0 thuis tegen FC Kopenhagen. De Denen hebben net als Galatasaray vijf punten, één meer dan Manchester United.